Fillers och botox – Estetiska injektioner

Säkerhet och kompetens – Estetiska injektioner ska alltid utföras av legitimerad läkare, tandläkare eller sjuksköterska som utbildat sig inom estetiska injektioner, hos oss är det leg. sjuksköterska Victoria Alderfalk som utför dessa behandlingar.

Victoria tog sin kandidatexamen i januari 2009 och började då arbeta som sjuksköterska på medicinkliniken. Efter det så har hon vidareutbildat sig och har nu en specialist och magisterexamen med inriktning mot anestesi och arbetar på operation på Nyköpings Lasarett. Hon är certifierad att utföra fillers- och botulinumtoxininjektioner efter utbildningar på Inject academy i Stockholm. När du kommer på ditt första besök så inleds det alltid med en konsultation där du får berätta vad du vill uppnå och tillsammans lägger vi upp en behandlingsplan. Du får även fylla i ett medicinskt formulär för att fastställa att du är lämplig för behandlingen samt före och efterbilder kommer att tas.
Om du bokat tid för endast konsultation så får du tillbaka hela konsultation avgiften när du sedan genomför en behandling.
Fillers Fillers består av Hyaluronsyra som är en mjuk gelé och finns naturligt i huden och många andra vävnader i kroppen. Hyaluronsyran fungerar som hudens stabilisator och fuktbevarare. Kollagenet i huden, som är viktigt för hudens spänst och fasthet, flätas in i hyaluronsyran och hyaluronsyran verkar därmed även utslätande.

Varför använda fillers?

Med stigande ålder och exponering för sol, rökning osv. minskar hyaluronsyran i huden och huden förlorar sin spänst, blir torr och rynkor uppstår.

Vid en fillerbehandling injiceras hyaluronsyra i hudens rynkor och fåror för att återskapa den förlorade volymen samt för att återerövra sitt naturliga och ungdomliga utseende. En hyaluron injektion kan hjälpa dig att snabbt och enkelt bli av med besvärande rynkor eller ojämnheter. Hyaluronsyra har en långvarig effekt men är inte permanent. Resultatet håller i ca 6-18 månader beroende på vilket område som behandlas.
Vid upprepade regelbundna behandlingar förlängs också varaktigheten över tiden. Nedbrytningsprocessen är individuell och faktorer såsom rökning, kraftig solexponering samt träning på elitnivå påskyndar nedbrytningen.

Det finns olika former av hyaluronsyra beroende på vart den skall injiceras och av vilken anledning. Djupa veck kräver en grövre substans medan tunna ytliga rynkor eller hudföryngring en tunnare substans. I läppar används en extra mjuk speciell substans för ett naturligt resultat och känsla.

Vi använder oss av Stylage – den tredje generationens hyaluronsyra Företaget Stylage har världens mest kompletta och högklassiga sortiment av hudfillers. Alla Stylage hudfillers innehåller antioxidanten Mannitol som resulterar i mindre svullnad och rodnad. Dessutom gör antioxidanten att fillern bryts ner långsammare i huden, än andra fillers. Stylage innehåller inga animaliska eller toxiska ämnen, därför är allergi och överkänslighet är mycket ovanligt. Hur går behandlingen till?

Beroende på vilken del av kroppen och hur stor utfyllnad kunden önskar injiceras fillern olika djupt och i olika mängd. Själva behandlingen tar inte mer än ca 15 min. Bedövningssalva fås vid läppbehandling.


Att tänka på inför en fillerbehandling

För att minska risken för eventuella blåmärken vid injektionsstället rekommenderar vi att du undviker läkemedel som innehåller acetylsalicylsyra (t.ex Treo och Magnecyl), NSAID-preparat (t.ex Ipren och Diklofenak) eller kosttillskott såsom Omega 3/Omega 6 ca 14 dagar före behandling. Vi rekommenderar även att du avstår från alkohol dagarna innan behandling då det gör dig mer lättblödande.
För att få utföra en fillerbehandling kräver vi att du är 18 år eller äldre, samt ej är gravid.

Efter en fillerbehandling

Du kan återgå till din vardag direkt efter injektionerna. Förvänta dig lätt svullnad och eventuellt något blåmärke över det berörda området i några dagar efter behandling. Eventuellt får du med dig en tid för en touch up inom en-två veckor. Du kan alltid höra av dig till din behandlare om du har några frågor!

BOTOX

Varför använda Botox?

Botox är en förkortning av botulinumtoxin typ A och är en av världens vanligaste medicinska estetiska behandlingar. Botox används för att reducera linjer och rynkor i ansiktet vilket ger dig ett ansikte som ser utvilat och fräscht ut. Botox hjälper även mot migrän, tandgnissling och svettningar.

Områden som lämpar sig är rynkor mellan ögonbrynen (“argrynkan”, glabella), de horisontella linjerna i pannan, runt ögonen (kråksparkar). Ytterligare behandlingsområden är lip flip,bunny lines, gummy smile, hängande mungipor samt bruxism (tandgnissling).

Vad är Botox?

Botulinumtoxin är en injektionsbehandling som blockerar den nervsignal som gör att en muskel dras samman. Resultatet är att linjer och rynkor som skapats av att du till exempel kisat mot solen eller rynkat pannan, mjukas upp och blir mindre synliga. Effekten av en botoxbehandling ses normalt inom en vecka, maximal effekt nås efter ca 5-6 veckor och varar 3-6 månader. Individuell variation kan förekomma. Tidigast 12 veckor efter den senaste injiceringen med botox kan nästa behandling utföras. Det vill säga att behandlingen inte är permanent men man kan minska uppkomsten av nya rynkor.

Hur går behandlingen till?

Med en tunn nål injiceras små mängder botox i de områden som ska behandlas. Själva behandlingen tar inte mer än ca 5 min.

Att tänka på inför en Botoxbehandling

För att minska risken för eventuella blåmärken vid injektionsstället rekommenderar vi att du undviker läkemedel som innehåller acetylsalicylsyra (t.ex Treo, Magnecyl), NSAID-preparat (t.ex Ipren, Voltaren, Diklofenak) eller kosttillskott såsom Omega-3/Omega 6 6-14 dagar före behandlingen. Du skall inte ha en infektion i kroppen eller vid injektionsområdet. Inte vara gravid eller amma och inte vara allergisk mot komjölksprotein (kasein).Vi kräver även att du är 18 år eller äldre.

Efter en Botoxbehandling

Gnugga inte eller massera de behandlade områdena under de 2 kommande dygnen. Var även försiktig när du tvättar ansiktet, speciellt på kvällen efter behandlingen. Eventuell korrigering skall ske 7-14 dagar efter den utförda behandlingen och är kostnadsfri. I likhet med andra läkemedels kan även botox ge övergående biverkningar som huvudvärk, rodnad, ptos (sänkning av övre ögonlocket), svullnad, illamående, smärta, domning, sänkt panna och lunginflammation (extremt ovanligt).
Skinbooster
Varför använda skinbooster? Du får en djup återfuktning av huden inifrån vilket ger en långvarig förbättring av hudens ytstruktur.

Vad är skinbooster?

Skinbooster är en mjuk gel liknande substans som heter Hyaluronsyra (HA) som är en naturlig sockerart som finns i huden och som binder fukt och hjälper huden att behålla sin spänst och volym samt ger ett naturligt lyster. Områden som kan behandlas är ansikte, dekolletage och händer.
Vi erbjuder skinbooster som rättar sig till olika hudområden/problem:
RRS Hyalift 35/75: – vitaliserar och återfuktar huden. Ökar hudens elasticitet och kollagenproduktion. Ger minskad uppkomst av linjer/rynkor och håller huden jämn och fin.
RRS HA Eyes – boostar huden kring ögonen, minskar mörka ringar, påsighet mm. Används kring helat ögonområdet. Kan med fördel kombineras med RRS Hyalift.
RRS HA Skin Relax – perfekt att behandla tex pannan om du inte vill använda botox. Ger lyster och en hudföryngrande effekt.
RRS HA Strimatrix – för behandling av hudstrior/bristningar på kroppen.

Hur går behandlingen till?

Du får bedövningssalva och effekten av den inväntas innan vi injicerar med en tunn nål små mängder skinbooster under huden i de områden som ska behandlas. Själva “stick behandlingen” tar inte mer än ca 10-15 min.
Att tänka på inför en skinbooster behandling
För att minska risken för eventuella blåmärken vid injektionsstället rekommenderar vi att du undviker läkemedel som innehåller acetylsalicylsyra (t.ex Treo, Magnecyl), NSAID-preparat (t.ex Ipren, Voltaren, Diklofenak) eller kosttillskott såsom Omega-3/Omega 6 6-14 dagar före behandlingen. Du skall inte ha en infektion i kroppen eller vid injektionsområdet. Du inte gjort/gör en botoxbehandling 2 veckor före/efter en skinbooster behandling. Inte vara gravid eller amma. En viss svullnad kan uppstå i ca 1-3 dagar.

När syns resultatet och hur ofta bör man behandla?

Redan efter första behandlingen kan man se resultat men för optimalt resultat rekommenderas ”en uppstarts kur” som oftast består av 3 behandlingar med 2-4 veckors mellanrum för att sedan underhållsbehandla var 6-9 månad.

Microtox/Skinbooster med Botox

Varför använda Microtox? Microtox är en effektiv behandling för dig som bl.a. önskar påverka hudens åldrande och struktur utan att förlora den naturliga mimiken i ansiktet. Genom att en mindre mängd botox injiceras i huden kan man reducera rynkor och fina linjer med ett mer naturligt slutresultat än vid traditionella rynkbehandlingar. Dessutom förbättrar det hudkvalitén genom att minska porerna, jämnar och slätar ut huden, fina linjer och rynkor samt förbättrar ytliga acneärr.Det unika med denna behandling är att man kombinerar botox med vitaminer och Hyaluronsyra för ett slätare och piggare utseende.

Hur går behandlingen till?

Du får bedövningssalva och effekten av den inväntas innan vi injicerar med en tunn nål små mängder skinbooster som är blandat med botox under huden i de områden som ska behandlas. Själva “stick behandlingen” tar inte mer än ca 10-15 min.

Att tänka på inför en Microtox Behandling

För att minska risken för eventuella blåmärken vid injektionsstället rekommenderar vi att du undviker läkemedel som innehåller acetylsalicylsyra (t.ex Treo, Magnecyl), NSAID-preparat (t.ex Ipren, Voltaren, Diklofenak) eller kosttillskott såsom Omega-3/Omega 6 6-14 dagar före behandlingen. Du skall inte ha en infektion i kroppen eller vid injektionsområdet. Du ska inte gjort/gör en botoxbehandling 2 veckor före/efter en microtox. Inte vara gravid eller amma samt vara allergisk mot komjölksprotein. En viss svullnad kan förekomma i ca 1-3 dagar.

När syns resultatet och hur ofta bör man behandla?

Resultatet ses efter 1-2 veckor. Behandlingen rekommenderas som kur med 2-4 täta behandlingar eller som engångsbehandling. Behandlingen fungerar även bra på områden som hals, dekolletage och händer.

House of Beauty

Fillers

Fillers med hyaluronsyra – naturligt i kroppen

Hyaluronsyra är en mjuk gelé och finns naturligt i huden och många andra vävnader i kroppen. Hyaluronsyran fungerar som hudens stabilisator och fuktbevarare. Kollagenet i huden, som är viktigt för hudens spänst och fasthet, flätas in i hyaluronsyran och hyarulosyran verkar därmed även utslätande.

Efter en fillersbehandling                  

Du kan återgå till din vardag direkt efter injektionerna. Förvänta dig lätt svullnad och eventuellt något blåmärke över det berörda området i några dagar efter behandling. Eventuellt får du med dig en tid för en touch upp inom en-två veckor. Du kan alltid höra av dig till din behandlare om du har några frågor!

House of Beauty

Boka tid

Priser

Prislista Fillers
Konsultation……………………….…..300kr
Läppar………………………..….från 2700kr
Nasolabiallinjer………………….från 2800kr
Argrynkan………………………..från 2800kr
Näskorrigering…………………..från 2800kr
Munvinklar……………….………från 2800kr
Kindben…………………….……från 2900kr
Acneärr/Ärr………………………från 2800kr
Kråksparkar/Fina linjer.………. från 2800kr
Rökrynkor…………..…………..från 2800kr
Marionettlinjer………………..…från 2800kr
Skinbooster Skinbooster 3ml…………….……….2500kr
Skinbooster 2ml……………………….2000kr
Skinbooster 1ml………………………..1500kr
Skinbooster Eyes……….…….……..1500kr
Skinbooster kur på 3 st behandlingar
3ml…………………….….…………… 5900kr
2ml………………….….………………4500kr
1ml………………….….………………3500kr
Eyes………………….………………..3500kr
Microtox Microtox
3ml…………………..………2800kr
Microtox 2ml…………………..………2300kr
Microtox 1ml…………………..………1800kr
Microtox Eyes…………………..…….1800kr
Botox Områden:
glabella/argrynka, panna, kråksparkar, bunny lines/näsrynkor, lip flip, gummy smile, hängande mungipor
1 område ex glabella/argrynkan…….1500kr
2 områden ex glabella och panna….2000kr
3 områden…………………………….2500kr
Lip flip…………………………………1300kr