House of Beauty

Kosmetisk tatuering

Kosmetisk tatuering

En kosmetisk tatuering är en semipermanent tatuering som håller i upp till 2år. Detta varierar givetvis från person till person och beror på faktorer som tex hudtyp och ålder. Detta är en väldigt uppskattad behandling för så väl unga som äldre. Kanske passar just denna typ av behandling just den som inte riktigt ser för att kunna applicera ett par perfekta bryn eller eyliner eller är det så att man är allergisk mot smink kan detta vara den perfekta lösningen för dig.

 

Nya microblading/Powderbryn 3500:- (ink påfyllnad inom 7 veckor)

Påfyllning inom 6 månader 1500:-

Påfyllning inom 1 år 1900:-

Extra påfyllning inom 7 veckor 700:-

Nytt set kombinerad teknik ombre/3dbryn 4900:- (ink återbesök)

Påfyllning inom 6mån 1900:-

Påfyllning inom 1 år  2500:-

Ny eyeliner övre eller under 3500:-

Risker?
Vi arbetar efter rutiner som ska ge högsta möjliga hygienen och använder endast sterila och testade pigment, sterila material, verktyg samt engångsmaterial. Allt är godkänt enligt miljö- och hälsoskyddsförvaltningen och de kommer 1 gång om året och kontrollerar verksamhetens rutier. Detta för en trygg och säker behandling.
Men ett ingrepp innebär ändå alltid någon slags risk, vilket ska tas i beaktning. Allergier är väldigt ovanligt, speciellt då pigmenten som tillförs till huden är tillverkade i extremt kontrollerade miljöer och under stränga regler. Men om du som kund känner dig osäker och önskar göra ett allergitest minst 1 vecka innan behandling.
Är du gravid eller ammar? Då kommer vi inte att utföra en kosmetisk tatuering på dig. Detta gäller även om du äter blodförtunnande.
Undvik gärna att ta ipren dagarna innan ditt besök hos oss.
Om du vill kan du ta 1 g alvedon ca 1 timme innan du kommer för att hjälpa smärtlindring.
Hur går behandlingen till?
När du kommer för din behandling brukar vi börja med att fotografera dina bryn. Efter det rengörs området och en bedövningkräm läggs på. Denna ska verka i 20 minuter, detta för att ge dig en så behaglig upplevelse som möjligt. Många upplever ingen smärta alls.
Under tiden bedövningskrämen får verka går vi igenom skötselråd, skriver ett behandlingsavtal samt pratar om form, färg och design samt vilken av metoderna som passar dig bäst i smaken.
När bedövningen har verkat klart börjar vi mäta upp din benstruktur och ritar linjer för att få det symmetriskt och fint. Vi mäter de olika vinklarna så brynen får en harmonisk balans i ditt ansikte. Sedan skissar vi med kajal ut dina ögonbryn, vi gör ev korrigeringar och ändringar tills du är nöjd. Längt, tjocklek, båge, allt ska vara perfekt enligt ditt önskemål.
När du känner att skissen är precis som du vill – Då börjar vi behandlingen.
Vi arbetar alltid så att vi tar det säkra före det osäkra. Brynen byggs upp under 2 st behandlingstillfällen. Ett återbesök ingår i priset och gör 3-7 veckor efter det första besöket. På det första besöket tar vi alltid en färg som är aningens ljusare än vad vi tror att du vill ha för att vara 100 % säkra på att det inte blir för mörkt. På detta sätt får vi också se hur just det pigment vi valt kommer att utvecklas på din hud efter läkning. Färger ser olika ut på olika hudtyper och människor. En annan säkerhetsåtgärd som vi har vid första besöket är att vid stråtekniken görs stråna lite glesare än vad planering för slutresultatet är. Detta är för att vi vill se hur varje enskilt strå ser ut efter läkning. Vissa hudtyper tenderar att få strået att flyta ut efter läkning och har vi då gått för tätt med stråläggningen kan 2 strån flyta ihop och bli ett tjockt och då förloras den fina effekten som kan uppnås.
Har du frågor, tveka inte att höra av dig!

House of Beauty

Boka tid